Anime πρεμιέρες, φθινόπωρο 2008

It’s that time again. Σημειώστε πως με την υπερπαραγωγή και υπερπροσφορά στην ιαπωνική τηλεόραση αυτή τη χρονιά, δεν πρόκειται ούτε κατά διάνοια να ασχοληθώ με όλες τις νέες σειρές που βγαίνουν, ούτε καν με το πρώτο επεισόδιό τους. Αντίθετα, ξεκινώντας από το αρχικό ξεσκαρτάρισμα που έκανε το randomcuriosity, διάλεξα αυτές που ενδεχομένως ίσως υπάρχει περίπτωση να μπορούν πιθανώς να αποδειχτούν ενδιαφέρουσες.

Παρ’όλ’αυτά μαζεύτηκαν 19 σειρές, τις οποίες κάθησα με υπομονή και είδα, και αναφέρω απόψεις. Μετά το άλμα, ετοιμαστείτε για κάμποσα magical girlfriend, μερικές απογοητεύσεις, αρκετές διασκεδαστικές κωμωδίες, και κανά δυο εκπλήξεις.

Kannagi


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: animesuki ]

Magical Girlfriend, νούμερο 1. Φοιτητής καλών τεχνών φτιάχνει ένα γλυπτό από ξύλο, στο οποίο ενσαρκώνεται η νύμφη/θεά του δέντρου από το οποίο ήρθε το ξύλο. Προφανώς δεν έχει πουθενά αλλού να μείνει παρά μαζί με τον πρωταγωνιστή, και προφανώς αυτό θα οδηγήσει σε παρεξηγήσεις. Γενικά πολύ κλισέ πλοκή, αλλά οι χαρακτήρες έχουν κάποιο ενδιαφέρον και το κωμικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα ισχυρό -στην προσπάθειά της πρωταγωνίστριας να καταπολεμήσει τα μιάσματα της γής, ως θεά που είναι, εμπνέεται από τις magical girl anime σειρές που βλέπει στην τηλεόραση, με τις προφανείς αυτοσαρκαστικές προεκτάσεις που έχει αυτό. Υποννοούνται επίσης αρκετές εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια που μπορούν να προσθέσουν δυναμική στη σειρά, οπότε ίσως εξελιχθεί σε αρκετά αξιόλογη.

Kyou no Go no Ni


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: animesuki ]

Προσωπικά βρίσκω πως είναι η πιο ενδιαφέρουσα και αστεία σειρά της season. Πρόκειται για slice of life κωμική σειρά, με πρωταγωνιστές παιδιά της πέμπτης δημοτικού (ο τίτλος μεταφράζεται ως τάξη 5-2, ή Ε2 ελληνιστί). Το κωμικό της υπόθεσης βγαίνει από τις καταστάσεις στις οποίες μπλέκονται, απλές, καθημερινές αλλά και ψυχαγωγικές καταστάσεις -και μερικές, οφείλω να πω, καθόλου «παιδικές» (ε, για ιαπωνική σειρά μιλάμε, ακόμα και με 10χρονα πιτσιρίκια τα πικάντικα υποννοούμενα πάνε σύννεφο!). Αρκετά ενδιαφέροντες χαρακτήρες, που είναι άλλωστε και το βασικό που μετράει σε anime αυτού του είδους, και καλό animation και σχέδιο. Γενικά σε στυλ μου θυμίζει έντονα Minami-ke (στον τρόπο που βγάζει το γέλιο εννοώ), το οποίο βέβαια προσμετράται στα θετικά αφού το τελευταίο μου έδωσε κάμποσες διασκεδαστικές ώρες την περασμένη season. Οπωσδήποτε θα το παρακολουθήσω.

Kurogane no Linebarrels


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: tokyotosho ]

Η πρώτη απογοήτευση είναι και το μόνο mecha anime της season (καλά, εκτός από το gundam, που στις διάφορες ενσαρκώσεις του παίζει σχεδόν ανελλιπώς από το ’79 οπότε το προσπερνάμε). Ο πρωταγωνιστής είναι ένας αδύναμος φλούφλης που τον κοροϊδεύουν στο σχολείο, ενώ προσεύχεται να ήταν «special». Ναι, σωστά μαντέψατε: θα γίνει «special». Κι αυτό όταν η πόλη του δεχτεί επίθεση από τεράστια mecha που πιλοτάρουν κάποιοι άγνωστοι κακοί, κι αυτός κληθεί να την υπερασπίσει με το επίσης άγνωστο και πρωτοεμφανιζόμενο mecha που ήρθε από τον ουρανό (κυριολεκτικά) μαζί με μια γυμνή (έτσι για αλλαγή) κοπέλα που κάποια σχέση έχει μαζί του. Απαίσιο σχέδιο και τρισδιάστατο animation που δεν ταιριάζει καθόλου με το υπόλοιπο επεισόδιο, κλισέ πλοκή χωρίς τίποτε που να δείχνει ότι θα διαφοροποιηθεί από τις πεπατημένες οδούς, και ελαφρώς ενδιαφέροντες χαρακτήρες που ωστόσο δε σώζουν την κατάσταση.

Macademi Wasshoi!


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: tokyotosho ]

Magical Girlfriend νούμερο 2. ΟΚ, ίσως χρησιμοποιώ τον όρο με λίγο «ευρύ» πεδίο, αφού έχει περισσότερο harem καταστάσεις παρά magical girlfriend, αλλά όταν διαδραματίζεται σε μαγική ακαδημία και σχεδόν όλες οι υποψήφιες «girlfriends» είναι μαγικές, δεν πέφτω και πολύ έξω, hein? Κλασσική κλισέ πλοκή, με κλασσικούς κλισέ χαρακτήρες σε κλασσικές κλισέ καταστάσεις, και αρκετό ecchiness. Ελάχιστο ενδιαφέρον, ούτε καν κωμικά, και συνολικά απογοητευτικό.

Toradora!


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: animesuki ]

Η δεύτερη σειρά που μου τράβηξε την προσοχή και μάλλον θα παρακολουθήσω, δείχνει να είναι πολύ ισχυρή ρομαντική κομεντί (με έμφαση στο «κομεντί»). Ο πρωταγωνιστής και η πρωταγωνίστρια είναι και οι δύο παρεξηγημένοι χαρακτήρες που λόγω της εμφάνισής τους ή της συμπεριφοράς τους δίνουν την εντύπωση αντικοινωνικών delinquents. Στην πραγματικότητα είναι ευαίσθητοι, όπως αποκαλύπτεται από τις προσπάθειές τους για ερωτική εξομολόγηση -ο καθένας στον καλύτερο φίλο/φίλη του άλλου! Το concept του ταραξία που κατά βάθος έχει καλή καρδιά δεν είναι καινούριο, αλλά πάντα με ψυχαγωγούσε, κι εδώ υλοποιείται πολύ καλά. Οι δύο πρωταγωνιστές, αρκετά προβλέψιμα, καταλήγουν να βοηθούν ο ένας τον άλλον με το στόχο τους, και προκύπτουν αρκετές διασκεδαστικές στιγμές στην πορεία. Τα μέχρι τώρα επεισόδια κατάφεραν να μου βάλουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο και να το κρατήσουν εκεί μέχρι να τελειώσουν, οπότε σίγουρα θα το συνεχίσω.

Hyakko

[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: tokyotosho ]

Εδώ είμαι λίγο conflicted. School life κωμωδία, με τέσσερις (προβλέψιμα) εκκεντρικούς χαρακτήρες που μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην τεράστια επιφάνεια του σχολείου τους, που ενσωματώνει δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο σε ένα campus. Εξαιρετικό σχέδιο και animation κι ενδιαφέροντες χαρακτήρες, αλλά λίγο so-so από κωμικής άποψης. Το πρώτο επεισόδιο ήταν αρκετά ψυχαγωγικό, αλλά το δεύτερο δε συνέχισε στο ίδιο επίπεδο, και γενικά δε βλέπω πως θα μπορούσαν να μας δώσουν κάτι καινούριο που να βγάζει και γέλιο κάθε βδομάδα με την ίδια φόρμουλα. Θα το αφήσω να ωριμάσει λίγο για μερικά επεισόδια ακόμα, και θα δω αν θα το συνεχίσω μετά.

Shikabane Hime Aka


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: animesuki ]

Κοπέλα που σκοτώνει shikabane ενώ είναι και η ίδια shikabane εισβάλλει στη ζωή του πρωταγωνιστή, ο οποίος είναι ορφανό που μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο που διαχειρίζεται ο ιερέας που στηρίζει την προαναφερθείσα κοπέλα στην αποστολή της. Μεταφυσικό θρίλερ/action που θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον λόγω σεναρίου, αλλά με ενοχλεί αρκετά στις σκηνές μάχης του (που είναι από προβλέψιμες και χιλιο-ιδωμένες μέχρι ανούσιες). Θα μπορούσε να είναι ένα αρκετά καλό και ανατριχιαστικό θρίλερ αν δεν υπήρχαν αυτές, αλλά όπως είναι με αφήνει αδιάφορο.

Kemeko Deluxe!


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: animesuki ]

Magical Girlfriend νούμερο 3. Η ακυρίλα της season. Το «girlfriend» της υπόθεσης είναι ένα στρουμπουλό και απαίσιο κατασκεύμασμα, που όπως αποδεικνύεται είναι mecha στολή που με κάποιο μαγικό τρόπο (TARDIS?) χωράει μια κοπέλα με διαστάσεις μοντέλου. Προσωπικά δε μου μίλησε καθόλου το πρώτο επεισόδιο, αλλά μπορώ να δω πώς θα μπορούσε να προκαλέσει το ενδιαφέρον κάποιων. Έχουμε harem καταστάσεις με κάμποσα όμορφα κορίτσια και μάχες με κάτι άγνωστους κακούς σε σχήμα… χεριού, και γενικά κάμποσες διασκεδαστικές σκηνές -απλά εμένα δε μου κάνει κλικ.

GA-REI -zero-


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: animesuki ]

Ακόμη ένα μεταφυσικό θρίλερ, ακόμη μια απογοήτευση. Ακολουθεί μια ομάδα που ασχολείται με υπερφυσικά φαινόμενα και κυνηγά τέρατα που εμφανίζονται με ανησυχητική συχνότητα στους δρόμους του Τόκυο. Έχουμε κενούς χαρακτήρες, μεγάλες σε διάρκεια και κουραστικές μάχες με ελάχιστες εντυπωσιακές σκηνές, τραβηγμένα σεναριακά ευρήματα, και συνολικά ένα αρκετά βαρετό πρώτο επεισόδιο. Επιπλέον τίποτα δε δείχνει πως θα αποκτήσει ενδιαφέρον αργότερα, οπότε το παρατάω από τώρα.

Kurozuka


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: animesuki ]

Αυτό ήταν βαρβάτη έκπληξη. Με τα προηγούμενα μεταφυσικά θρίλερ να έχουν αποτύχει παταγωδώς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μου, ήμουν έτοιμος για μια ακόμα απογοήτευση. Και όσα γνώριζα για το σενάριο δεν βοηθούσανε: τυπάς κρύβεται από τη φατρία ninja που τον κυνηγά στο σπίτι μιας γυναίκας με ένα σκοτεινό μυστικό, που αποδεικνύεται τελικά ότι είναι αθάνατη. Τελικά όμως το πρώτο επεισόδιο αποδείχθηκε πολύ καλοδουλεμένο, με εξαιρετικής ποιότητας σχέδιο, animation, σκηνοθεσία, μπλα-μπλα και λοιπά, γενικά οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε που έχει σχέση με εικαστικότητα, το πέτυχε -ειδικά οι μάχες ήταν πολύ εντυπωσιακές, και χορταστικά αιματηρές. Επιπλέον η πλοκή αποδείχθηκε ενδιαφέρουσα και καλογραμμένη, με πετυχημένο βηματισμό και ανατροπές. Σίγουρα θα δω τη συνέχεια.

Chaos;Head


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: animesuki ]

Για το Chaos;Head τώρα δεν ξέρω, ούτε αν είναι καλό, ούτε αν μου άρεσε, ούτε καλά-καλά σε τι είδος να το κατατάξω! Ο πρωταγωνιστής είναι ένας φαντασιόπληκτος otaku που δυσκολεύεται να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τις ονειροβασίες του, και μαζί μπερδεύει κι εμάς βέβαια. Το πρώτο επεισόδιο έδειξε κάποια στοιχεία ρομάντζου όταν εμφανίστηκε μια κοπέλα που ενδιαφέρεται γι’αυτόν, μετά το γύρισε όμως με την ιδιαίτερα γραφική απεικόνιση ενός φόνου με θύμα που καρφώθηκε με κάμποσες λεπίδες σε έναν τοίχο. Συνολικά αρκετά αξιοπερίεργο anime, κι ανάλογα πώς θα εκμεταλλευτεί το σκηνικό που έχει στήσει μπορεί να εξελιχθεί είτε σε gore ακυρίλα, είτε σε αριστούργημα που θα στείλει όλους τους θεατές του για προληπτική ψυχανάλυση.

Tytania


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: animesuki ]

Απλά αγνοήστε το. Μη διαβάσετε καν το σχολιασμό μου. Κενοί χαρακτήρες, ανούσια κι άνευ ενδιαφέροντος πλοκή, απαίσιο σχέδιο που μοιάζει να ξέμεινε από τη δεκαετία του ’70, και συνολικά μια οικτρή απογοήτευση. Κι εγώ ο αδαής άκουσα space opera κι ενθουσιάστηκα -πού να’ξερα.

Nodame Cantabile Paris


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: animesuki ]

Στον αντίποδα, για το Nodame Cantabile δε θα’πρεπε να χρειαστεί να πω τίποτα, αλλά θα πω παρ’όλ’αυτά. Το έχω λατρέψει σε όλες τις ενσαρκώσεις του, από το πρωτότυπο manga μέχρι τη live action σειρά και τη πρώτη season του anime. Το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης season συνεχίζει στο ίδιο υψηλό επίπεδο, οπότε σίγουρα θα το ακολουθήσω. Τώρα όσοι δεν το γνωρίζετε ήδη, να το μάθετε: ακολουθεί κάποιους φοιτητές κλασσικής μουσικής στην πορεία τους να ανέλθουν στο χώρο, παρά το γεγονός ότι η Ιαπωνία δεν ενδείκνυται ακριβώς για το είδος. Στη διαδρομή αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες, ρομαντικά στραπάτσα, κι εξελίσσονται ως χαρακτήρες. Κι αφού μιλάμε για κλασσική μουσική, αυτό εδώ το video είναι ενδεικτικό της απίστευτης δουλειάς που έχει γίνει στο συγχρονισμό, από τα δάχτυλα του πρωταγωνιστή στο πιάνο μέχρι τον τρόπο που παίζουν τα πνευστά και τα βιολιά της ορχήστρας.

Michiko to Hatchin


[ anidb :: ann :: anfo :: tokyotosho]

Το Michiko to Hatchin με ιντριγκάρει με τον ίδιο τρόπο που με ιντρίγκαρε και το Cowboy Bebop πριν το δω: λόγω setting και στυλ. Διαδραματίζεται σε κάτι που θυμίζει Μεξικό (δεν διευκρινίζεται αν όντως είναι), αλλά στο πιο γραφικό και τουριστικό του, όπως το βλέπουμε στις καρτ ποστάλ. Ακολουθεί τη Michiko που το σκάει από τη φυλακή για να βρει την κόρη της, Hatchin, η οποία υποφέρει σαν ορφανό σε παραμύθι στη θετή της οικογένεια. Εν συνεχεία φεύγουν και οι δύο σε road trip σε αναζήτηση της ελευθερίας που τόσα χρόνια τους είχαν στερήσει. Ψήνομαι να το ακολουθήσω μόνο και μόνο για το απολαυστικότατο σχέδιο και στυλ του, αφού το πρώτο επεισόδιο έδειξε λίγα εκτός από αυτό και το background των χαρακτήρων. Δεν προϊδεάζει ωστόσο καθόλου για το πώς θα συνεχίσει, οπότε οψόμεθα, αλλά είμαι εντυπωσιασμένος προς το παρόν.

Mouryou no Hako


[ anidb :: ann :: randomc :: animesuki ]

Είναι όλες οι yuri σειρές έτσι ποιητικές και όμορφες, ή είναι μόνο αυτές που έχω δει εγώ; Θυμίζει έντονα Blue Drop, χάρις στην τεχνοτροπία του, μερικές μαγευτικά όμορφες σκηνές του, και στους σχεδόν φιλοσοφίζοντες διαλόγους του. Ε, και χάρις στις κάτι-παραπάνω-από-απλές-φιλενάδες πρωταγωνίστριές του βέβαια. Ωστόσο, η σύνοψη που διάβασα λέει κάτι για φόνους και τεμαχισμένα πτώματα, από τα οποία δεν είδα τίποτα ακόμα, αλλά με όσα έχει δείξει στο πρώτο επεισόδιο, και με designs από τις CLAMP, δεν αμφιβάλλω πως θα καταφέρει να κάνει ακόμα κι αυτή τη θεματολογία να φαίνεται όμορφη. Δεν είμαι σίγουρος αν θα έχω όρεξη να το ακολουθήσω καθώς βγαίνει, αλλά σίγουρα το σημειώνω για κατέβασμα, αν μη τι άλλο για να το δω μαζεμένο μόλις τελειώσει.

To Aru Majutsu no Index


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: animesuki ]

Magical girlfriend νούμερο 4, αλλά δείχνει κάποιο ενδιαφέρον. Ο πρωταγωνιστής είναι γεννημένος γκαντέμης και για κάποιο λόγο στο μπαλκόνι του προσγειώνεται μια κοπέλα-καλόγρια με το σύνολο όλης της μαγικής γνώσης του κόσμου (ή κάτι παρόμοιο) στο μυαλό της. Προφανώς την κυνηγάνε κάποιοι «κακοί» που θέλουν αυτή τη γνώση, και στην ιστορία μπλέκεται και μια μικρή με υπερφυσικές δυνάμεις που προσβλήθηκε όταν τις εκμηδένισε ο πρωταγωνιστής με ένα άγγιγμα. Συμπαθητικοί χαρακτήρες και καταστάσεις που βγάζουν γέλιο, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος πώς θα συνεχίσει. Οψόμεθα.

Akane Iro ni Somaru Saka


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: animesuki ]

Ο πρωταγωνιστής βρίσκεται από το πουθενά αρραβωνιασμένος με την πλούσια κοπέλα που γνώρισε μόλις πριν μια μέρα. Yaawn, κλισέ όσο δεν πάει, αλλά καλοφτιαγμένο, οπότε θα του δώσω μια ευκαιρία. Αν όμως δεν δείξει κάτι σύντομα για να ξεφύγει από το σωρό, θα το παρατήσω μαζί με τα υπόλοιπα του σωρού.

Yozakura Quartet


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: animesuki ]

Μεταφυσική action σειρά, που διαδραματίζεται σε μια πόλη όπου συζούν τα youkai (τέρατα και δαίμονες της ιαπωνικής μυθολογίας) με τους ανθρώπους κι ακολουθεί τη δημαρχίνα που μαζί με μια ειδική ομάδα φροντίζει να τηρείται η τάξη και η ασφάλεια. Αρκετή μαγεία και διάφορα περίεργα όντα, αλλά ελάχιστα πραγματικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Οι σκηνές μάχης ήταν ως επί το πλείστον βαρετές, εκτός από την τελευταία όπου και συμμετείχαν όλα τα μέλη της ομάδας και είδαμε όλες τις εντυπωσιακές δυνάμεις τους να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα. Μάλλον θα το αγνοήσω, εκτός αν οι ανταποκριτές στο διαδίκτυο πουν πως αποκτά ενδιαφέρον αργότερα.

Earl and Fairy


[ anidb :: ann :: anfo :: randomc :: animesuki ]

Ρομαντική και κωμική ιστοριούλα για έναν κόμη (ο «earl» του τίτλου) των νεράιδων που δεν έχει τη σχέση που είχαν οι πρόγονοί του με το υπερφυσικό, και ζητά για ένα θέμα τη βοήθεια μιας νεαράς κορασίδος από τη Σκωτία, που είναι η μόνη εναπομείνασα «fairy doctor». Αρκετά καλοφτιαγμένο, και δεν αμφιβάλλω πως θα βρει το κοινό του. Προσωπικά δεν βρίσκω πως ταιριάζει στο στυλ μου (πολλά μέλια βρε αδερφέ!), αλλά, again, αν οι ανταποκριτές δείξουν ενδιαφέρον ίσως δείξω κι εγώ.

Συμπερασματικά, αρκετά ενδιαφέρουσα η νέα season, με πολλές καλοδουλεμένες νέες σειρές, και νομίζω σαφώς πολύ πιο αξιόλογη (και πλούσια!) από την αντίστοιχη περυσινή. Για σχολιασμό και κάποιων παραπάνω σειρών, καθώς και όλα τα previews και τις διαφημίσεις τους, κατευθυνθείτε στο randomcuriosity, που όπως κάθε χρονιά είναι κατατοπιστικότατο.

Advertisements

13 Σχόλια

 1. Αυτο που σίγουρα μου κίνησε, περισότερο απο όλα, τη περιέργεια είναι το Kurozuka.
  Γενικά πάντως υπάρχει ποικιλία, επομένως στην πορεία οι τίτλοι θα αποκτήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν κ συνήθως οι πρώτες εντυπώσεις είναι καθοριστικές…!
  Overall πολύ καλό review,thanx!

 2. Θα ξεκινήσω και εγώ με Kurozuka και Chaos head, αλλά πρέπει να διαλέξω και κάτι light.
  Κάποια στιγμή 😉

 3. Λέω να ζητήσω κι εγώ το Kurozuka από τον ojisan, παρόλο που η διαίσθησή μου μού λέει ότι θα είναι ένα από εκείνα τα anime που σε γεμίζουν προσδοκίες με τα πρώτα τους επεισόδια, μόνο και μόνο για να ξεφουσκώσουν στην πορεία, καλή ώρα σαν το πολυδιαφημισμένο περσινό Ghost Hound.

  Χρόνου επιτρέποντος, θα δοκιμάσω ακόμα τα: Kyou no Go no Ni, Michiko to Hatchin, Mouryou no Hako. Μάλλον δεν θα αντισταθώ στον πειρασμό να ρίξω μια ματιά και στο Chaos;Head, αν και η περιγραφή του παραπέμπει σε μεταμοντέρνο πειραματισμό τύπου Paranoia Agent, που το παράτησα στη μέση.

 4. @retrolife, Madvil, skarab:
  Και το δεύτερο επεισόδιο του Kurozuka συνεχίζει σε υψηλό επίπεδο εικαστικά, αν και με ψιλο-κούφανε σεναριακά. Όχι αρκετά για να με απελπίσει, αλλά αρκετά για να με κάνει να ρωτάω «wtf?». Δεν νομίζω πως θα «ξεφουσκώσει» πάντως, τουλάχιστον όχι σύντομα -έχω κάποιες θεωρίες για το πού το πηγαίνει.

  Επίσης, ο ανταποκριτής Madvil με ενημέρωσε πως το Chaos;Head είναι βασισμένο σε visual novel game, κάτι που μου είχε διαφύγει εντελώς, και μάλιστα το anime είναι «νερωμένο» σε σχέση με το game, όπου οι παραισθήσεις του πρωταγωνιστή είναι πολύ πιο ακραίες!

  @skarab:
  Το προτείνω το Kyou no Go no Ni, βλέπεται πολύ άνετα και είναι ότι πρέπει για χαλάρωμα μέσα στη βδομάδα.

 5. Μόλις ανακάλυψα ότι το Kurozuka προέρχεται από τη Madhouse. Αποσύρω τις αμφιβολίες μου για την ώρα, έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη σε αυτό το studio.

 6. Αφού είδα τα 2 Kurozuka , διέκρινα την χροιά του death note influence στο intro ( έχει πολλά κοινά με το δεύτερο intro του συγκεκριμένα ) και ένα «highlander meets Blade in Japan», αλλά όπως τελείωσε το δεύτερο επεισόδιο, είχα την αίσθηση πως θέλω να δω κι άλλο, πράγμα καλό.

 7. Να’σαι καλά, με γλίτωσες από πολύ κόπο…εγώ η μόνη σειρά που βλέπω αυτή τη season είναι το brainless soft ecchi «Rosario and Vampire Season 2» κα το το-βλέπω-και-συνέχεια-λέω-γιατί-το-‘έκαναν-έτσι-ρε-γμτ-όμως-το-βλέπω-παρόλα-αυτά «Blade of the Immortal»

 8. @SpirosK
  You’re welcome, γι’αυτό είμαστε εδώ.
  Βλέπεις το Rosario to Vampire;!; Είσαι άνθρωπος με πολύ υπομονή τελικά…

  Το Blade of the Immortal ευτυχώς εγώ το παράτησα νωρίς, αφού διέγνωσα εγκαίρως ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με την ενσάρκωση της επικοσύνης που είναι το manga του. Κρίμα πάντως.

 9. τι να δω τι να δω τι να προτοδω!!!
  φρικαρω και ανχόνομαι…
  Nodame είδα το real action και δεν ξέρω αν θέλω να δω το anime.
  είδα λίγο απο Michiko καλό μου φάνηκε
  όσο για το κουροζούκα νομίζω ότι θα μου αρέσει και περιμένω να το δω αργότερα, αυτό μάλλον θα πάει και για αγορά αν είναι αρκετά καλο.
  προς το παρών, τρέχω να προλάβω και βλέπω το one hundred stories και να κατεβάσω το mononoke

 10. Άμα έχεις δει και το christmas special του live action (αυτό που διαδραματίζεται στο Παρίσι), όντως δεν χρειάζεται να ασχοληθείς και με το anime, την ίδια ιστορία διηγείται.

  Επ’ευκαιρίας, follow-up review:

  Το Michiko to Hatchin με ενθουσιάζει ακόμα περισσότερο τώρα που έχουν βγει κι άλλα επεισόδια, θα το ακολουθήσω 100%.

  Kurozuka και Mouryou no Hako τώρα, θα τα δω μάλλον μαζεμένα όταν ολοκληρωθούν. Ελπίζω να βγάλω παραπάνω νόημα από αυτά έτσι, αφού με έχουν ήδη μπερδέψει αρκετά.

  Αυτά που ακολουθώ ανελλιπώς μέχρι στιγμής είναι τα Kyou no Go no Ni, Hyakko, Toradora, Chaos;Head, και, ερχμ, Earl & Fairy (don’t judge me!). Και το Toaru Majutsu no Index, όταν το θυμάμαι.

 11. Τέλεια!

  Σ’ευχαριστώ γι’αυτό το review. Κατεβάζω ήδη Kurozuka!

 12. Τελικά το kurozuka εξελίσσεται στην πιο δημοφιλή anime σειρά της season! Παίζει να είμαι ο μόνος που θα περιμένω να μαζευτεί για να το δω μέσα στα χριστούγεννα;

  Σύμφωνα με ανακοινώσεις θα είναι και μικρούλι, 12 επεισόδια διάρκεια, με το τελευταίο να μεταδίδεται ανήμερα προπαραμονή χριστουγέννων, just in time για χριστουγεννιάτικο μαραθώνιο!

 13. Και το επόμενο επεισόδιο chaos;head ακόμη να εμφανιστεί… :/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: