• Advertisements

Movie Marathon Month

Ε λοιπόν, δεν πάει άλλο. Χάρη σε αυτό το έκτρωμα του διαβόλου, το ιντερνέτι, έχω έρθει σε επαφή με, κι έχω αποκτήσει, τόσες πολλές ταινίες που θέλω να δω, και η στοίβα με τα dvd μου έχει λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις, που αποφάσισα να αναλάβω δράση.

Ξεκινώντας από αύριο, θα βλέπω (τουλάχιστον) μία ταινία την ημέρα, ευελπιστώντας μέχρι το τέλος του μήνα να έχω ξεμπερδέψει με ικανό ποσοστό του backlog μου. Το σχέδιο είναι στο τέλος κάθε βδομάδας να κάνω κι ένα post όπου να σχολιάζω τις ταινίες που είδα, κι έτσι να αποκτήσει η ιστορία ένα περιορισμένο ενδιαφέρον και για κάποιον εκτός από εμένα (εσάς τους 3-4 που με διαβάζετε εννοώ).

Οι κανόνες, που μαζοχιστικά επιβάλω στον εαυτό μου, είναι οι εξής:

  • Επτά ημέρες δεν έχει η εβδομάς; Αρκετός χώρος για έξι ταινίες λοιπόν. Ορίζωμεν τις έξι ταινίες ανά εβδομάδαν ως το κατώτατο όριο των προσδοκιών μας (αυτό σημαίνει πως αν δε δω ταινία τη μια μέρα, θα πρέπει να δω δύο την άλλη).
  • Περαιτέρω, κάθε ημέρα οφείλει να έχει τη θεματολογία της. Δε γίνεται να ξεκινήσουμε με ζομπο-ταινίες για πρωινό και να καταλήξουμε σε εξωγήινους για απογευματινό, όχι κύριοι (και κυρίες)! Εντός της ημέρας πρέπει να υπάρχει συνοχή, κι έτσι όσες ταινίες θα ιδωθούν θα πρέπει να είναι του ιδίου στυλ.
  • Ωστόσο, αναγνωρίζουμε την ανάγκη για ποικιλία στη ζωή του υποκειμένου (εμένα δηλαδή), οπότε ο περιορισμός επιβάλλεται μόνο εντός των ορίων της ημέρας. Θεωρούμε τον οκτάωρο, νυκτερινό ή μη, ύπνο ικανό για να οριοθετήσει το πέρασμα σε διαφορετική θεματολογία, και την εναλλαγή της θεματολογίας απαραίτητη για να διατηρηθεί το ενδιαφέρον του υποκειμένου (πάλι εγώ). Έτσι, θεσμοθετούμε πως κάθε ημέρα πρέπει να έχει διαφορετική θεματολογία από την προηγούμενη.
  • Συγκεκριμένα, ορίζουμε πως εντός της εβδομάδος θα πρέπει να έχει υπάρξει τουλάχιστον μία ημέρα αφιερωμένη σε κάθε ένα από τα ακόλουθα έξι κινηματογραφικά είδη: film noir/μυστηρίου, θρίλερ/splatter/τρόμου, exploitation, επιστημονικής και μηφαντασίας, σινεφίλ, και, εις αναγνώρισην της ανερχομένου δυναμικότητός του, ασιατικό κινηματογράφο. Έξι είδη, που άνετα χωρούν σε έξι ημέρες της εβδομάδος.
  • Επιτρέπουμε στο υποκείμενο (moi) να εκμεταλλευτεί την έβδομη ημέρα όπως επιθυμεί (κατά προτίμηση να μην την περάσει στο κρεβάτι του, αγκαλιά με το μαξιλάρι, κλαίγοντας και ουρλιάζοντας «όχι άλλες ταινίες!! όχι!!!!»).
  • Εξ’άλλου, επιβάλλουμε στο υποκείμενο (έχω κι όνομα, ξέρεις) να μοιραστεί τις εμπειρίες του με το πέρας της εβδομάδος, μέσω αναρτήσεως στο ιστολόγιόν του (αυτό που διαβάζετε τώρα δηλαδή). Το της εν λόγω αναρτήσεως αντικείμενο (όχι εγώ, αυτή τη φορά εννοεί τις ταινίες –αντι-κείμενο, όχι υπο-κείμενο, get it?), θα πρέπει να είναι οι ταινίες που είδε την προηγούμενη εβδομάδαν, και οι απόψεις του επ’αυτών.
  • Τέλος, ορίζωμεν την ημέραν Κυριακήν 10η Αυγούστου ως εναρκτήρια ημέρα του εγχειρήματος, κι ευελπιστούμε πως αυτό θα διαρκέσει αόριστο χρονικό διάστημα (κοινώς, όσο τραβήξει -το «month» στον τίτλο του post είναι για ξεψάρωμα).
  • Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία (φχαριστώ).

Αυτά. Αναμείνατε από βδομάδα το πρώτο batch. Όβερ εντ άουτ.

Ένα Σχόλιο

  1. Αυτό το post θα έπρεπε να συνοδεύεται από προειδοποιητικές ενδείξεις όπως «επαγγελματίας κινηματογραφόφιλος σε κλειστή διαδρομή» και «μην το δοκιμάσετε στο σπίτι»! Για όνομα του θεού, olrandir, σκεφτείτε τα παιδιά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: